Een campagne versturen in Active Campaign

Als je Active Campaign wilt gebruiken om een campagne te maken en te versturen, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Log in op je Active Campaign-account en klik op “Campaigns” in het hoofdmenu.
  2. Klik op “Create a Campaign” in het rechterdeelvenster.
  3. Kies het type campagne dat je wilt maken. Active Campaign biedt verschillende opties, zoals e-mailcampagnes, automatiseringen, SMS-campagnes en integratie met sociale media.
  4. Voer de naam van je campagne in en selecteer de doelgroep die je wilt bereiken. Je kunt een bestaande lijst met contacten selecteren of een nieuwe lijst maken door tags of segmenten te gebruiken.
  5. Voer de inhoud van je campagne in, inclusief de onderwerpregel van de e-mail en de e-mail zelf. Active Campaign biedt een visuele editor waarmee je de lay-out van je e-mail kunt aanpassen en afbeeldingen en andere media kunt toevoegen.
  6. Klik op “Send” om je campagne te versturen. Je kunt ook een verzenddatum en -tijd instellen als je wilt dat de campagne op een later tijdstip wordt verzonden.
  7. Nadat de campagne is verzonden, kun je de resultaten ervan bekijken in het tabblad “Reporting” van het hoofdmenu. Hier kun je zien hoeveel mensen de e-mail hebben geopend, hoeveel er op links hebben geklikt en hoeveel er hebben gereageerd op de e-mail. Dit kan je helpen om te begrijpen hoe effectief je campagne is en wat je in de toekomst kunt doen om de resultaten te verbeteren.

Door te experimenteren met verschillende soorten campagnes en doelgroepen, kun je Active Campaign gebruiken om je marketinginspanningen te maximaliseren en je bedrijf te laten groeien.

Met een expert sparren?

Ik help je graag om je e-mailmarketing te optimaliseren