Double opt-in instellen Mailchimp

In dit artikel vertel ik je hoe je de double opt-in inschakelt en hoe je de inhoud van dit bericht kunt bewerken.

Zo schakel je de dubbele opt-in in Mailchimp in!

  1. Log in op je Mailchimp-account en ga naar het tabblad “Audience” in de linkerkolom.
  2. Zorg dat je de juiste audience geselecteerd hebt. Je kunt de opt-in namelijk per audience aan of uit zetten.
  3. Klik op de button “Manage Audience” en kies “Audience name and campaign defaults” in de dropdown.

4. Zet het vinkje bij “Send a double opt-in confirmation email” (Stuur een dubbele opt-in bevestigingse-mail) en klik op de knop “Save” (Opslaan).

Zo heb je de dubbele opt-in in Mailchimp ingeschakeld. Dit betekent dat nieuwe abonnees een bevestigingse-mail ontvangen waarin wordt gevraagd of zij zich daadwerkelijk willen aanmelden voor jouw lijst. Pas als zij op de bevestiging in deze e-mail klikken, worden ze toegevoegd aan de lijst. Dit helpt om ervoor te zorgen dat alleen mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw e-mails zich aanmelden voor de lijst. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van je lijst hoog blijft en er weinig spam-aanmeldingen plaatsvinden.

Double opt-in bericht bewerken

Ga naar Audience > Signup forms

Kies voor de Form Builder

Selecteer de Opt-in confirmation email

Waarom een double opt-in in Mailchimp?

Er zijn een aantal redenen waarom het instellen van de dubbele opt-in in Mailchimp een goed idee is:

  1. Voorkom spamklachten: Als mensen zich per ongeluk aanmelden voor je e-maillijst, of als ze zich aanmelden maar later besluiten dat ze toch niet geïnteresseerd zijn, kunnen ze spamklachten indienen. Dit kan leiden tot problemen met de afleverbaarheid van je e-mails en kan zelfs leiden tot het sluiten van je Mailchimp-account. Door de dubbele opt-in in te stellen, kun je ervoor zorgen dat alleen mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn zich aanmelden voor je lijst, wat helpt om spamklachten te voorkomen.
  2. Verhoog de betrouwbaarheid van je lijst: Als je e-maillijst bestaat uit mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in je berichten, zullen ze waarschijnlijk ook meer geneigd zijn om je e-mails te openen en te lezen. Dit helpt om de betrouwbaarheid van je lijst te verhogen en zorgt ervoor dat je e-mails beter afgeleverd worden.
  3. Verhoog de relevatie van je e-mails: Als je e-maillijst bestaat uit mensen die geïnteresseerd zijn in je berichten, zijn de e-mails ook relevanter voor hen. Dit zorgt ervoor dat je e-mails beter gelezen worden en leidt tot een hogere conversie.
  4. Voorkom dat mensen zich per ongeluk aanmelden: Soms kunnen mensen zich per ongeluk aanmelden voor een e-maillijst, bijvoorbeeld als ze het aanmeldformulier per ongeluk invullen of als ze het formulier invullen zonder goed te lezen wat ze aan het doen zijn. Door de dubbele opt-in in te stellen, kun je ervoor zorgen dat alleen mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn zich aanmelden voor je lijst.

Met een expert sparren?

Ik help je graag om je e-mailmarketing te optimaliseren