Kan ik meer dan 60 interesses hebben in mijn ‘Groups’ (Mailchimp)

Antwoord: Nee, dit is niet mogelijk.

Mailchimp heeft een limiet van 60 interesses in totaal, die je kunt verdelen over al je groepen. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld 6 groepen hebt, je per groep maximaal 10 interesses kunt gebruiken.

De reden voor deze limiet is dat Mailchimp de prestaties van je account wil optimaliseren. Hoe meer interesses je hebt, hoe meer gegevens er moeten worden opgeslagen en verwerkt, en hoe meer tijd het kost om je campagnes te verzenden. Door deze limiet te stellen, kan Mailchimp ervoor zorgen dat je account soepel blijft werken en dat je campagnes snel worden verstuurd.

Het kan natuurlijk zijn dat je meer interesses nodig hebt dan deze limiet toestaat. Bijvoorbeeld als je een bedrijf hebt met veel verschillende producten of diensten, of als je een non-profitorganisatie bent met verschillende onderwerpen waar je over communiceert. Helaas is het niet mogelijk om deze limiet te verhogen in individuele gevallen. Mailchimp houdt zich aan deze beperking en zal niet toestaan dat je meer dan 60 interesses gebruikt.

Als je merkt dat je te maken hebt met deze beperking, zijn er een aantal manieren om hiermee om te gaan. Een oplossing is om je groepen opnieuw te bekijken en te kijken of er interesses zijn die je kunt samenvoegen of verwijderen. Je kunt ook overwegen om meer segmentatie-opties te gebruiken, zoals tags, locaties of demografische gegevens, om je contacten beter te categoriseren. De uiterste oplossing is om te kijken naar een alternatief zoals active campaign.

Kortom, als je Mailchimp gebruikt om nieuwsbrieven te versturen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de limiet van 60 interesses in totaal die je kunt gebruiken in groepen. Hoewel dit beperkend kan zijn, zijn er manieren om hiermee om te gaan en toch gerichte campagnes te versturen naar je doelgroep.

Met een expert sparren?

Ik help je graag om je e-mailmarketing te optimaliseren