Zo maak je een lijst aan in Active Campaign

Het maken van een contactlijst in je ActiveCampaign-account is eenvoudig en kan in enkele stappen worden voltooid. Zo kun je bijvoorbeeld specifieke groepen mensen selecteren om te benaderen met je marketingcampagnes. Zoek je naar een manier om je contacten te organiseren en te verdelen? Volg dan de onderstaande stappen om een contactlijst te maken:

  1. Log in op je ActiveCampaign-account en ga naar het tabblad “Contacts”.
  2. Klik op “Create List” om een nieuwe contactlijst aan te maken.
  3. Geef je contactlijst een naam en klik op “Create List”.
  4. Voer vervolgens de contactgegevens in van de mensen die je aan de lijst wilt toevoegen. Dit kan handmatig worden gedaan door elk contact afzonderlijk toe te voegen, of je kunt een bestand importeren met daarin alle contactgegevens.
  5. Als je klaar bent, klik je op “Save” om de lijst op te slaan en deze beschikbaar te maken voor gebruik.

Om je contacten nog verder te organiseren, kun je tags toevoegen aan individuele contacten. Zo kun je bijvoorbeeld contacten markeren met de tags “klant” of “prospect” om ze later eenvoudig te kunnen selecteren voor specifieke campagnes. Houd altijd je contactlijst up-to-date door onjuiste gegevens te verwijderen of te corrigeren, zodat je ervoor kunt zorgen dat je campagnes naar de juiste mensen gaan en dat je het maximale uit je marketinginspanningen haalt.

Met een expert sparren?

Ik help je graag om je e-mailmarketing te optimaliseren