Tags gebruiken in Active Campaign

Het gebruik van ‘tags’ in Active Campaign kan een effectief hulpmiddel zijn om je marketingstrategie te optimaliseren. Door contacten te ‘taggen’ met specifieke labels, kun je deze later gemakkelijk terugvinden en gerichte marketingacties uitvoeren. Bovendien kun je ‘tags’ gebruiken om automatiseringen op te zetten, bijvoorbeeld om contacten een bepaalde e-mail te laten ontvangen als ze een bepaalde ‘tag’ hebben.

Om ‘tags’ te gebruiken in Active Campaign, volg je de volgende stappen:

  1. Log in op je Active Campaign account.
  2. Ga naar het tabblad ‘Contacts’ en selecteer het contact waaraan je een ‘tag’ wilt toevoegen.
  3. Scroll naar beneden tot je het kopje ‘Tags’ ziet.
  4. Klik op de knop ‘Add Tag’ rechts naast het kopje en voer de naam van de ‘tag’ in.
  5. Klik op ‘Add Tag’ om de ‘tag’ toe te voegen aan het contact.

Je kunt ook meerdere ‘tags’ toevoegen aan hetzelfde contact door de bovenstaande stappen te herhalen. Bovendien kun je ‘tags’ beheren door op de knop ‘Manage Tags’ te klikken, die je kunt vinden naast de knop ‘Add Tag’. Hier kun je ‘tags’ bekijken, aanmaken, bewerken en verwijderen.

In conclusie bieden ‘tags’ in Active Campaign een uitstekend middel om je marketingstrategie te verfijnen en gerichte acties uit te voeren. Door de stappen in dit ‘how to’ artikel te volgen, weet je hoe je ‘tags’ kunt toevoegen en beheren in Active Campaign, zodat je het maximale uit deze handige functie kunt halen.

Met een expert sparren?

Ik help je graag om je e-mailmarketing te optimaliseren