Handleiding voor het Creëren van Segmenten in Active Campaign

Het gebruik van gerichte segmenten in uw e-mailmarketing kan een krachtige manier zijn om de betrokkenheid en resultaten van uw campagnes te verhogen. In Active Campaign kunnen segmenten worden gecreëerd door gebruik te maken van een breed scala aan beschikbare informatie zoals tags, standaard en aangepaste velden, websitebezoeken, acties, contact- of dealscores, en nog veel meer. In deze handleiding gaan we u uitleggen hoe u dit proces kunt doorlopen.

Het Belang van Segmentatie

Door gerichte campagnes naar een specifiek segment te sturen, kunt u relevantere berichten sturen naar uw contacten. Hierdoor zullen zij eerder aandacht besteden aan uw campagnes, wat zal resulteren in meer geopende e-mails en clicks. Deze positieve feedback loop kan uw afleverbaarheid verbeteren, de relatie met uw contacten versterken en waarschijnlijk leiden tot meer verkopen.

Het Creëren van een Segment

Het creëren van een segment is eenvoudig en begint met een bezoek aan de contactenoverzichtspagina. Klik vervolgens op het veld “Contacten zoeken” en selecteer “Geavanceerd zoeken“. De segmentbouwer verschijnt bovenaan de pagina.

Kies de voorwaarde voor uw segment door op het meest linkse veld te klikken dat zegt “(Selecteer een voorwaarde)”. Dit opent een vervolgkeuzemenu met verschillende categorieën van voorwaarden. Kies de gewenste categorie en klik vervolgens op de specifieke segmentvoorwaarde die u wilt gebruiken.

Vervolgens moet u een operator selecteren voor uw zoekcriteria. Na het selecteren van de operator, moet u een waarde invoeren voor uw segmentvoorwaarde. Om dit te doen, klikt u op het meest rechtse veld en selecteert u een van de vermelde opties.

Beperkingen van Segmentvoorwaarden

Hoewel u vrijwel alle beschikbare informatie in de segmentbouwer kunt gebruiken om een segment te maken, zijn er enkele beperkingen:

  • U kunt in totaal maximaal 20 voorwaarden in een segment gebruiken
  • U kunt maximaal 5 ‘Actie’-type voorwaarden gebruiken
  • U kunt maximaal 3 voorwaarden gebruiken die de ‘Bevat’-operator gebruiken

Meerdere Voorwaarden toevoegen aan uw Segment

U kunt meerdere voorwaarden toevoegen aan uw segment. Als u een extra voorwaarde aan uw segment toevoegt, kunt u kiezen of het segment moet zoeken naar contacten die aan beide eisen voldoen, of slechts aan één van de eisen.

Het Creëren van Segmentgroepen

Segmentgroepen laten u multidimensionale voorwaarden combineren met ‘En en Of’ logica. Dit kan handig zijn wanneer u complexe segmenten wilt maken.

Een Segment creëren tijdens het aanmaken van een Campagne

U kunt ervoor kiezen om een segment te creëren tijdens het aanmaken van een campagne. Dit stelt u in staat om snel uw segment te creëren zonder dat u hoeft te navigeren weg van uw campagne.

Merk op dat als u een campagne inplant, het segment alle contacten in uw account zal bevatten die voldoen aan de segmentvoorwaarden op het moment dat de campagne wordt verzonden, niet op het moment dat de campagne wordt ingepland.

Slotgedachten

Segmentatie is een krachtig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om uw e-mailmarketing te verbeteren. Het stelt u in staat om uw contacten te groeperen op basis van gemeenschappelijke kenmerken of gedragingen en hen gerichte berichten te sturen die hun betrokkenheid en uw resultaten kunnen verhogen. Deze handleiding heeft u een basisinzicht gegeven in hoe u segmenten kunt creëren in Active Campaign. Veel succes met uw segmentatie-inspanningen!

Met een expert sparren?

Ik help je graag om je e-mailmarketing te optimaliseren