Contacten toevoegen aan Mailchimp (copy/paste)

  1. Ga naar het dashboard van Mailchimp. Als je nog niet bent ingelogd, log je in met je e-mailadres en wachtwoord.
  2. Zoek in de linkerkolom naar de optie ‘Audience’. Klik hierop om naar de pagina met abonneelijsten te gaan.
  3. Op de pagina ‘Audience’ zie je een overzicht van al je abonneelijsten. Klik op de knop ‘Manage Contacts’ naast de lijst waar je contacten aan wilt toevoegen.
  4. Op de pagina ‘Manage Contacts’ kun je verschillende opties selecteren om contacten toe te voegen. Klik op de knop ‘Add Contacts’ om verder te gaan.
  5. Er verschijnen nu verschillende opties om contacten toe te voegen. Klik op de knop ‘Add Subscribers Manually’ om contacten handmatig toe te voegen.
  6. Er opent nu een venster waarin je contactgegevens kunt invoeren. Plak de contactgegevens die je wilt toevoegen in het tekstveld. Zorg ervoor dat elk contact op een aparte regel staat en dat de velden gescheiden zijn door een komma. Bijvoorbeeld: “naam, e-mailadres, telefoonnummer”.
  7. Als je wilt, kun je ook opties instellen voor het toevoegen van tags of groepen aan de contacten. Tags zijn kleine labels die je kunt toevoegen aan contacten om ze te categoriseren. Groepen zijn groepen contacten met een gemeenschappelijk kenmerk, zoals bijvoorbeeld hun locatie of interesses.
  8. Als je klaar bent met het invoeren van de contactgegevens, klik je op de knop ‘Add Subscribers’ om de contacten toe te voegen aan je lijst met abonnees.
  9. Het kan enkele minuten duren voordat de contacten zijn toegevoegd aan je lijst. Zodra het proces is voltooid, kun je de contacten bekijken door op de knop ‘View Contacts’ te klikken.

Met een expert sparren?

Ik help je graag om je e-mailmarketing te optimaliseren